Veel gestelde vragen over fulfilment:

Wat is fulfilment volgens Make or Buy?

Fulfilment is het totaal van werkzaamheden op het gebied van logistiek en orderverwerking: van ontvangst en opslag van uw producten tot het assembleren, herverpakken en verzenden van pakketten naar uw afnemers. Make or Buy kunt u beschouwen als verlengstuk van uw organisatie. Wij werken voor u en daarmee voor uw klanten. Zo kunt u zich richten op uw core business en zo werken we aan uw groei.

Kan Make Or Buy mijn producten ook (her)verpakken en assembleren?

Ja, of het nu gaat om verpakken, herverpakken, labelen of assembleren, als fulfilment specialist kunnen wij elke bewerking voor u uitvoeren. We hebben de logistieke kennis, techniek en ervaring om uw producten te verwerken.

Kan Make or Buy zijn geautomatiseerde orderverwerkingssysteem koppelen aan mijn webshop?

Ja, wij kunnen elke webshop met een API faciliteit aan ons systeem koppelen. Voor de webshop software van Margento, Opencart, WooCommerce, SEOShop en PrestaShop is de koppeling direct beschikbaar te maken. Voor maatwerk webshops of andere platforms kunnen we de koppeling realiseren. Dit is maatwerk.

Kan Make or Buy websites bouwen of de klantenservice voor mijn webshop regelen?

Ja, maar dat doen wij niet zelf. Ook wij doen datgene waar we goed in zijn. We werken voor het bouwen van websites of het regelen van de klantenservice dus samen met geselecteerde professionele partners. Daaruit maakt u als webshophouder uiteraard zelf een keuze. Make or Buy werkt tijdens het implementatieproces natuurlijk nauw samen met deze partners voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Voor welk soort webshops is Make or Buy een interessante partner?

In principe voor alle webshops: groot of klein, met veel of weinig artikelen van welke aard dan ook. U kunt als webshophouder altijd een beroep op ons doen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het aantal bestellingen per maand minimal even groot moet zijn als het aantal unieke producten (SKU, stock keeping unit). Ook bieden wij onze diensten aan aan retailers of importeurs van goederen die de opslag en orderverwerking volledig willen uitbesteden. En we verzorgen daarnaast Business-to-Business leveringen en het leveren van verzamelorders aan winkeliers wereldwijd.

Hoe worden de tarieven voor fulfilment bepaald?

Make or Buy bespreekt met u uitgebreid uw wensen en behoeften. Aan de hand daarvan wordt een offerte op maat opgesteld. Omdat elk fulfilmentproces uniek is, werken we niet met standaardtarieven, maar altijd met op uw situatie afgestemde prijzen. Natuurlijk hebben wij wel de nodige ervaring om op voorhand op basis van een aantal kernelementen een richtprijs te kunnen geven, bijvoorbeeld: soort product, aantal SKU, aantal bestellingen per maand, afmeting producten, aantal orderregels en items per order. Daarbij wordt zo veel mogelijk uitgegaan van een tarief op stuksbasis. Wij zijn in onze prijsstelling volledig transparant. U weet dus altijd waar u aan toe bent.

Kunnen mijn producten ook bij Make or Buy worden opgeslagen?

Jazeker. Make or Buy heeft opslagcapaciteit in Den Bosch en de mogelijkheid extra opslagruimte bij te huren. Al uw producten kunnen worden verzekerd tegen de meest voorkomende calamiteiten zoals brand, waterschade en diefstal.

Rekent Make Or Buy aanloopkosten of vaste maandkosten?

Alleen voor de werkelijk gebruikte opslagruimte rekenen wij een bedrag per maand voor de palletplaatsen, legborden of picklocaties. Voor het gebruik van ons realtime systeem voor orderverwerking vragen wij een bedrag per maand voor onderhoud en beheer. Bij de start van de uitbesteding van uw fulfilment moet u rekening houden met eenmalige kosten voor het transport van uw voorraad naar onze locatie en de inslag van uw startvoorraad. De kosten zijn afhankelijk van de omvang van uw startvoorraad.

Kan Make or Buy actiematige of specifieke pakketten samenstellen?

Ja, Make or Buy heeft een aardige trackrecord in het verwerken van grote aantallen pakketten voor seizoenen (kerstpakketten!) of marketingacties. Zoals het verzenden van 60.000 cadeaupakketten in vier maanden. Elk pakket zien wij als een uniek pakket. De ontvanger krijgt immers een cadeau. En ervaart de kwaliteit van zowel cadeau, inhoud als presentatie. En die ervaring moet top zijn.

Zorgt Make Or Buy ook voor de verzending?

Ja, Make or Buy zorgt voor de complete logistiek en verzendt uw producten via gerenommeerde vervoerders. Zij zorgen ervoor dat uw producten op het afgesproken tijdstip op het juiste adres worden afgeleverd. Wereldwijd, voor pakketten en buispost.

Hoe onderscheidt Make or Buy zich?

We werken met passie en toewijding aan een langdurige samenwerking met onze klanten. Met u. Met als insteek: continuïteit en een efficiënte, effectieve werkwijze. Op die manier ervaart u elke dag opnieuw het voordeel van een succesvolle samenwerking met een fulfilment specialist. Dat doen we met de juiste mentaliteit (afspraak is afspraak), ondernemerszin (consider it done) en ambitie (we make it happen). Het bewijs? Klanten van het eerste uur zijn nog steeds klant. Test u ons maar eens uit. Mail ons: info@makeorbuy.nl