In 2022 is het aantal webwinkels gestegen met 1.180 tot een aantal van 82.175 webwinkels. En ook het ordervolume van e-commerce bedrijven is zelfs na Covid-19 doorgegroeid. Dit gaat wel gepaard met groeiende logistieke kosten. Dit komt mede door de Covid-19 pandemie die online verkoop heeft gestimuleerd maar voor logistieke uitdagingen heeft gezorgd. Door deze toename van ordervolume, logistieke kosten en verwachtingen van de consument, besluiten veel webshops om hun fulfilment uit te besteden. In deze blog bespreken we wat de 5 grootste voordelen zijn van het uitbesteden van fulfilment aan een specialist.

Expertise

Terwijl gigantische retailers zoals Amazon en Bol.com zelf hun fulfilment doen, hebben veel e-commercebedrijven moeite om de logistieke operaties in-house op te bouwen. Voor efficiënte fulfilment is infrastructuur en ervaring nodig. Een fulfilment partner als Make or Buy heeft deze expertise in de uitvoering van fulfilment.

Schaalbaarheid

Het is geen toeval dat naarmate de ordervolumes tijdens Covid-19 omhoogschoten, ook het aantal webwinkels dat fulfilment uitbesteed is gegroeid. De snelste manier om door een hoger ordervolume de fulfilment operaties op te schalen is niet zelf investeren, maar uitbesteden. Wij zijn recentelijk nog verhuisd naar een nieuwe warehouse locatie die meer ruimte biedt voor ons en onze klanten om te groeien. Zo kunnen webshops makkelijker groeiende vraag opvangen of volumepieken succesvol verwerken.

Kosten

Samen met het feit dat webwinkels door fulfilment uitbesteden de operationele kosten van uitvoering niet hoeven te hebben. Kan het ook dat de algehele kosten van fulfilment dalen, simpelweg door pure efficiëntie en schaalbaarheid van een specialist. Wanneer retailers fulfilment uitbesteden, verminderen of vermijden ze de kosten van onroerend goed, onroerendgoedbelasting, magazijninfrastructuur, uitrusting en technologie, arbeid, verpakking, verzending en retourlogistiek, om er maar een paar te noemen. Daarnaast hebben wij bijvoorbeeld ook goeie connecties met vervoerders. En omdat wij grote volumes verwerken, kunnen we lagere kosten en betere service bieden.

Lees hier meer over de kosten van fulfilment bij Make or Buy.

Specialisatie

Wij zijn als fulfilment specialist altijd up-to-date met de meest recente ontwikkelingen in de logistieke sector. Zo werken wij bijvoorbeeld met een zelf ontworpen fulfilment systeem. Voor onze orderpick met de modernste scannerapparatuur, maar ook voor al uw management informatie en voorraadbeheer maken wij gebruik van ons eigen efficiënt ingerichte warehouse management systeem.

Buiten onze specialisatie in de standaard fulfilment dienstverlening, bieden wij ook andere diensten die voor webshops van toegevoegde waarde kunnen zijn. Wij noemen dit maatwerk fulfilment. Dit kan zich uiten in diverse werkzaamheden en processen zoals het (her)pakken, (her)bundelen, of zelfs bedrukken van kleding. Daarnaast maken we cadeaus op basis van de wensen van de webshop. Klanten kunnen zo hun eigen cadeau samenstellen en bestellen.

Vrijheid

Met de groeiende populariteit van online winkelen komt er een steeds grotere concurrerende markt voor retailers. Het uitbesteden van fulfilment biedt het bedrijf de vrijheid om te focussen op groeistrategieën en het verbeteren van de klantervaring. Een partner die gespecialiseerd is in fulfilment kan een webshop die benodigde extra tijd en ruimte bieden.