Als webshopeigenaar is je webshop 24/7 geopend, maar ook jij bent wel eens toe aan een welverdiende vakantie. Hoe kun je dit dan het beste aanvliegen zodat je met een gerust hart op vakantie kunt? Ontdek hier onze handige en praktische tips voor een zorgeloze vakantie!

Fulfilment uitbesteden

Fulfilment uitbesteden houdt in dat je de logistiek van je webshop overlaat aan iemand anders. Denk bijvoorbeeld aan familie of vrienden die tijdelijk jouw werkzaamheden uit handen nemen als je op vakantie bent. Of uitbesteden aan een gespecialiseerd fulfilment bedrijf zoals Make or Buy. Het uitbesteden van je fulfilment zorgt voor een specialistische omgang met je bestellingen. Bovendien zal je merken dat je niet alleen meer tijd overhoudt voor vakanties, maar ook meer tijd overhoudt om je te focussen op de groei van je bedrijf. Het kiezen voor fulfilment kan veel tijd en geld besparen voor zowel kleine als grote webshops. Ontdek hier alle voordelen van fulfilment uitbesteden en bereken eenvoudig de kosten van fulfilment bij Make or Buy.

Wegens vakantie minder goed bereikbaar

Eerlijk zijn in je communicatie en je klanten informeren dat je wegens vakantie minder goed bereikbaar bent en dat de levertijden langer zijn dan gebruikelijk. Op deze manier hoef je je webshop niet helemaal te ‘sluiten’ en hoef je je klanten niet teleur te stellen. Om de klanten tegemoet te komen kun je in de week van je afwezigheid bijvoorbeeld een kortingscode weggeven ter compensatie voor de langere levertijd. Vermeld dit duidelijk op de homepage van je site, communiceer het op social media of post een artikel met de volgende punten:

  • tot wanneer bestellingen zoals ‘gewoonlijk’ worden verzonden (datum en tijd)
  • de periode waarin er geen bestellingen worden verzonden
  • vanaf welke dag de pakketjes weer verzonden worden
  • optioneel: de kortingscode voor in de tijd dat je afwezig bent

Slim je moment kiezen

Het lijkt een open deur maar best veel webshophouders zien dit over het hoofd. De meeste producten zijn seizoensgebonden. Dat betekent dat er periodes in het jaar zijn waarin het drukker en rustiger is in je bedrijf. Kijk dus naar de rustigere periodes en plan dan jouw welverdiende vakantie. Houd ook rekening met andere piekmomenten voor online verkopen zoals bijvoorbeeld op Black Friday en met Sinterklaas en Kerstmis.

Ontspan!

Probeer je niet te druk te maken op vakantie en ontspan! Luieren op een wit strand onder de palmbomen met een verse kokosnoot terwijl je je alleen zorgen maakt om je webshop is natuurlijk geen vakantie. Heb je moeite met dit loslaten? Overweeg dan het uitbesteden van fulfilment aan Make or Buy. Vraag hier gemakkelijk en vrijblijvend een offerte aan. Voor welke optie je ook gaat: fijne vakantie!