U heeft een goed lopende webshop en bent op zoek naar een partner voor uw webshop fulfilment. Daarbij hoort een vlekkeloze koppeling tussen uw webwinkel en onze logistieke systemen. Make or Buy zorgt voor een passende oplossing voor elke klant. Ons fulfilment systeem kan namelijk gekoppeld worden met alle webshop platforms.

Iedere webshop is te koppelen

Ons systeem beschikt over een zeer uitgebreide API. Zo is het dus mogelijk voor ontwikkelaars om diverse systemen te koppelen. Ook de koppeling met ERP-systemen zoals Exact of Navision en andere bedrijfssystemen is mogelijk.

Uw webwinkel is onder andere te koppelen aan de volgende bekende Content Management Systemen (CMS):

Magento

Magento is zo een E-commerce platform en staat bekend om de goede conversie en zoekmachine optimalisatie. Dit is ook de reden waarom veel grote bedrijven kiezen voor Magento als CMS-systeem. Het systeem is ideaal voor de lange termijn aangezien je de webshop makkelijk kan uitbreiden. Er zijn zeer veel modules en extenties beschikbaar.

Aan de andere kant zorgen deze vele mogelijkheden wel voor enige complexiteit en worden Magento webshops vaak door externe ontwikkelaars ontworpen die ook voor extra kosten zorgen.

Lightspeed

Lightspeed is een grote aanbieder van webwinkelsoftware. Deze software biedt vele mogelijkheden en functies en beschikt over een duidelijke beheeromgeving en diverse marketingtools. Daarnaast is het ook makkelijk om internationaal te starten met je onderneming.

Er is een mogelijkheid om jouw webshop te laten maken door een van de partners van Lightspeed. Hier komen uiteraard wel extra kosten bij kijken evenals kosten voor bijvoorbeeld extern ontwikkelde plugins, betaalprovider, en eventueel checkout software.

WooCommerce

WooCommerce is een van de meest populaire webshop systemen en wordt wereldwijd gebruikt. De software is gemakkelijk te downloaden als plugin in WordPress en biedt de mogelijkheid om simpel en gratis een webshop op te zetten. Daarnaast is SEO ook erg makkelijk met WooCommerce.

Als je WooCommerce serieuzer wil gebruiken dan moet je extra themes en plugins aanschaffen die alleen voor WooCommerce beschikbaar zijn.

Shopify

Shopify is een aanbieder van webwinkelsoftware waarmee je gemakkelijk externe platformen integreert. Het is al lang internationaal actief en biedt sinds kort ook in Nederland haar software aan. Shopify kenmerkt zich als erg gemakkelijk in gebruik maar biedt ook erg veel mogelijkheden voor online verkoop en marketing. Je kan zelf  een webshop ontwerpen aan de hand van de vele templates. Daarnaast biedt Shopify erg veel kosteloze oplossingen aan.

Helaas is een multishop via Shopify niet inbegrepen. Wanneer je meerdere doelgroepen of landen wil bedienen zal je dus ook meerdere webshop abonnementen moeten aanmaken.

Marketplaces

Steeds meer consumenten en bedrijven kopen producten via marktplaatsen. Bekende voorbeelden zijn bol.com en Amazon maar er zijn ook meer product- of branchegerichte marktplaatsen. U kunt uw webshop makkelijk aan deze zogenaamde ‘marketplaces’ koppelen en zo uw verkoop stimuleren. Dat kan met een directe koppeling met de marktplaats en je webshop, maar er zijn ook speciale platformen die met 1 koppeling de verkoop bij meerdere marktplaatsen mogelijk maken. Met alle voordelen van dien. In Nederland is EffectConnect zo’n platform. Channable is een internationaal platform met vergelijkbare dienstverlening. Make or Buy werkt samen met EffectConnect. 

Hierdoor komen uw orders in uw eigen webshop binnen en daarna kan via de bestaande logistieke koppeling de orderverwerking en verzending worden uitgevoerd. ‘Hierdoor bent u in staat om (inter)nationaal talloze extra klanten te bereiken zonder daar extra werk voor te doen met hetzelfde logistieke eenvoud.’

Realisatie koppeling

Wij beschikken over een eigen IT development team om u te begeleiden, of om de hele koppeling voor u te verzorgen. Jarenlange ervaring met logistieke koppelingen heeft gezorgd voor veel kennis en technisch inzicht. U kunt uw koppeling ook zelf realiseren met behulp van de uitgebreid gedocumenteerde API.