Wat is fulfilment

Fulfilment gaat over de logistieke processen achter webshops. Ecyclo.nl definieert fulfilment als: ‘De processen die zich richten op het afhandelen-verwerken van de opdrachten-activiteiten die voorkomen uit klantcontact.’

In feite betreft fulfilment dus het gehele proces van de afhandeling van orders. Dit betreft het moment vanaf dat de order binnenkomt bij een webshop tot aan het bezorgen van deze order bij de klant. Fulfilment is de oplossing voor de logistieke uitdagingen van webshops. 

fulfilment-make-or-buy

Het fulfilment proces

Een effectief fulfilment proces bestaat uit vijf essentiële componenten: de inslag en opslag van producten, ICT, het verwerken van orders, de verzending van orders en het retour verwerken ervan. Het efficiënt inrichten van dit proces is van groot belang, waarbij we streven naar minimale ruimte voor fouten. We zijn ons ervan bewust dat een snel en foutloos fulfilment proces essentieel is voor de klanttevredenheid en het klantvertrouwen. Naast deze 5 stappen bieden we bij Make or Buy ook een 6e stap, maatwerk, aan om aan alle wensen van onze klanten te kunnen voldoen en een fulfilment proces te kunnen bieden wat veel verder gaat dan het verpakken en verzenden van pakketjes. 

Inslag en opslag

Het fulfilment proces begint bij de inslag en opslag van de producten van onze klanten. In ons fulfilmentsysteem kunt u zelf uw leveringen aanmelden (purchase order) en uw leveranciers kunnen tijdens onze openingstijden altijd bij ons terecht. In het inslagproces worden uw producten in ontvangst genomen, gesorteerd, geteld, gecontroleerd op zichtbare beschadigingen, ingevoerd in ons systeem en op locatie gelegd voor opslag en orderpick.

Ons huidige magazijn beschikt over ruim 6.000 m2 en biedt ruimte aan miljoenen producten. Wij slaan de producten van onze klanten efficiënt en intelligent op waardoor we sneller kunnen orderpicken met lagere kosten voor onze klanten

ICT

ICT faciliteert de verbinding tussen alle fulfilment componenten. Wij hebben een geavanceerd Fulfilment System waarmee onze klanten altijd realtime inzicht hebben in bijvoorbeeld goederenvoorraden en waarmee het gehele logistieke proces wordt aangestuurd en gemonitord.

Wij kunnen met veel webshop platformen (WooCommerce, Magento, Shopify, Lightspeed en anderen) een koppeling maken. U kunt uw koppeling ook zelf realiseren met behulp van de uitgebreid gedocumenteerde API. Wij beschikken over een eigen IT-development team om u te begeleiden, of om de hele koppeling voor u te verzorgen. Jarenlange ervaring met logistieke koppelingen heeft gezorgd voor veel kennis en technisch inzicht.  Meer over de webshop koppeling vindt u hier.

Orderverwerking

Voor onze orderpick met de modernste scannerapparatuur, maar ook voor al uw management informatie en voorraadbeheer maken wij gebruik van ons eigen efficiënt ingerichte fulfilment systeem. U beheert uw orderstroom vanuit uw eigen webshop, of met uw eigen ERP. Of u gebruikt onze speciaal ingerichte online portal waar u ­­­­­– en/of de klantenservice – alle informatie die u nodig heeft realtime kunt terugvinden en beheren. Onder andere informatievoorziening over de orderstatus, orderaanpassingen, track en trace, en historie.

Verzending

De juiste verzending is de laatste stap in een succesvol fulfilment proces van uw webshop. Make or Buy verzendt jaarlijks meer dan 175.000 orders en 2 miljoen producten wereldwijd. B2B en B2C. Brievenbuspakjes, pakketpost en per pallet: wij regelen de juiste verzendwijze voor uw product en ordersoort. Van standaard zending tot maatwerk koeriersrit. Professioneel, oplossingsgericht, maar toch altijd flexibel.

Retourverwerking

Ook uw retouren handelen wij af. Wij ontvangen de desbetreffende producten in ons warehouse. Allereerst controleren we grondig of de ontvangen producten eventuele schade hebben opgelopen tijdens het retourtransport. Dit doen we om er zeker van te zijn dat de producten nog in goede staat zijn en weer kunnen worden doorverkocht. Vervolgens nemen we de benodigde vervolgstappen om ervoor te zorgen dat het product weer beschikbaar is voor verkoop. 

Maatwerk fulfilment

Naast de bovenstaande diensten binnen het fulfilment proces bij Make or Buy kunnen wij ook additionele diensten leveren. Wij weten door onze jarenlange ervaring namelijk dat echte klanttevredenheid meer vergt dan alleen het uitvoeren van de logistiek. Ieder bedrijf is immers anders en behoeft dus ook een andere werkwijze. Daarom leveren wij maatwerk fulfilment. Dit kan zich uiten in diverse werkzaamheden en processen zoals het (her)pakken, en (her)bundelen van producten, of toegevoegde waarde diensten zoals het bedrukken van kleding. Daarnaast maken we cadeaus op basis van de wensen van de webshop. Klanten kunnen zo hun eigen cadeau samenstellen en bestellen. Meer over maatwerk vindt u hier.

Fulfilment bij Make or Buy

Make or Buy fulfilment maakt het uitbesteden van uw fulfilment makkelijk en efficiënt. Binnen onze werkwijze staan alle logistieke bewegingen in het teken van klanttevredenheid. Onze geweldige crew, (vervoers)partners, en een geavanceerd logistiek systeem stellen ons in staat om het gehele fulfilment proces voor uw producten efficiënt en flexibel uit te voeren. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw webshop logistiek.

Het verschilt per webshop wat klanten verwachten van de afhandelingen van orders. In grote lijnen kunnen wij constateren dat uw klanten vooral waarde hechten aan de verkrijgbaarheid en kwaliteit van producten en aan de snelheid en betrouwbaarheid van de bezorging. Zijn klanten van uw webshop momenteel tevreden over deze aspecten van uw diensten, en is dat nog steeds zo als u doorgroeit en mogelijk complexere problemen krijgt? Als dat niet het geval is dan is het uitbesteden van uw fulfilment aan een specialist als Make or Buy wellicht de goede keuze.

De visie die Make or Buy heeft op fulfilment draait om de klant en onze partners. Wij zijn gespecialiseerd in fulfilment en krijgen energie van interactie en betrokkenheid. Ons hoger doel is om naast het perfect uitvoeren van logistieke werkzaamheden de klant in staat te stellen om zich bezig te houden met zijn of haar kernkwaliteiten en zodoende alle energie kan besteden aan de groei van haar bedrijf.